Apartament YOUTHFUL DREAM

Simbol separator

PROIECT: Apartament ‘YOUTHFUL DREAM’

Coordonator: Arh. Georgiana Pețu

Colaborator: Arh. Andreea Dobrescu

Fotograf: Andrei Roncea

Beneficiarii, un cuplu tânăr din București, au dorit amenajarea viitoarei locuințe într-un design armonios, contemporan, care să permită cât mai multe spații de depozitare compacte, fără a încărca vizual un spațiu încă de la început limitat.

Apartamentul de 2 camere dispune de un windfang deschis către living, unde trecerea a fost realizată unitar printr-un singur corp de depozitare dispus pe toată lungimea peretelui, pentru a lega vizual cele două zone. Ne-am folosit de spațiul vertical generos al locuinței pentru a organiza cât mai multe spații de depozitare, astfel creând o zonă mai mare de desfasurare în camere.

Corpul de depozitare din living are rol funcțional, iar dinamica creată prin jocul de culori și forme adaugă dimensiune și interes într-un design relativ minimalist. Livingul este separat de bucătărie printr-o ușă de sticlă, ceea ce permite ca spațiul să fie perceput ca fiind deschis, în timp ce beneficiarii se pot bucura în continuare de plăcerea de a găti fără a avea grija mirosurilor în restul încăperilor. Bucătăria se afla corespunde ca stil și cromatică cu livingul, creând și aici un joc geometric prin modul în care au fost realizat designul corpurilor de depozitare.

Dimensiunile reduse ale dormitorului au dus la crearea unui spațiu unitar, care continuă jocul formelor, însă într-o manieră mult mai fină. Cromatica utilizată creează intimitate și o atmosferă relaxantă, iar iluminarea caldă punctează armonia creată.

În baia de dimensiuni reduse important a fost ca toate elementele construite să se regăsească în același plan pentru a crea vizual mai mult spațiu. Nuanțele deschise și depozitarea organizată pe verticală au ajutat din nou la crearea unui design aerisit.

În final, am avut grijă ca funcționalitatea să se îmbine cu ergonomia și estetica în fiecare încăpere, adăugând un plus de culoare prin elementele decorative alese. Astfel, am creat designul luminous, minimalist, unde tânărul cuplu se poate relaxa în locuința în care acum se simte cu adevărat acasă.

 

Advertisements